Privacy

Beveiligde betaling en gratis levering in de Benelux
icon-phone
Hulp nodig?Contacteer ons op 0800 39 067

2019

4de editie 2018
Gert Vermeulen, Willem Debeuckelaere
In voorraad
€ 90,00
€ 90,00

Beschrijving

Staalkaart van de principes én de verdere doorwerking en specificiering van de privacyprincipes en verwerking van persoonsgegevens:

De GDPR/AVG heeft ook in België en Vlaanderen het juridisch kader inzake gegevensbescherming drastisch hertekend. Het was dus wachten op de zogenaamde Kaderwet en de Wet Informatieveiligheid om deze nieuwe editie aan te bieden.

Het verdrag 108 van de Raad van Europa van 28 januari 1981 is niet alleen de eerste uitgewerkte tekst over de bescherming van  persoonsgegevens, maar is tot op vandaag de nog steeds exemplarische inventaris van de principes van dit nieuwe recht.

Deze verzameling wet- en regelgeving is een staalkaart van deze principes en de verdere doorwerking en specificiering van de privacyprincipes en verwerking van persoonsgegevens. Het is meteen duidelijk zichtbaar dat de privacywetgeving niet enkel wortelt in grondrechten of in de leer van de persoonlijkheidsrechten, maar
in alle takken van het recht en het maatschappelijke leven terug te vinden is.

Ten gevolge van de stijgende aandacht voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, en vanuit de bekommernis een niet-correct gebruik van persoonsgegevens  te beletten of te sanctioneren, is een veelheid aan regelgeving ontstaan.

Handige verzameling van de her en der verspreide regelgeving:

Voor deze complexe en steeds sneller evoluerende materie is dit wetboek een ideaal werkinstrument. Het ontsluit de verspreide regelgeving en brengt alle relevante regelgeving samen, op alle niveaus: op internationaal, Europees, federaal en op het vlak van gewesten en gemeenschappen.

Onmisbaar voor iedereen die zijn rechten en verantwoordelijkheden wil kennen en inbreuken wil vermijden:

Niet alleen algemene wet- en regelgeving ivm verwerking persoonsgegevens is opgenomen. Vermits een groot deel van de regelgeving betrekking heeft op specifieke sectoren, komen ook al deze domeinen aan bod: Strafwetgeving,  Sociaal recht, Rijksregister en bevolking, Ondernemingen, Gerechtelijk recht, Statistiek, Gezondheidsrecht, Politie en veiligheid, bewakingscamera’s, Bestuursrecht, Informatiemaatschappij, Consumentenrecht, Fiscaal recht.

Vlot toegankelijk:

Waar nuttig zijn de akten voorzien van annotaties (verwijzingen naar andere wet- en regelgeving, wetshistorieken, verwijzingen naar rechtspraak).

Voor een vlotte ontsluiting is een Chronologisch register  opgenomen.

Dit boek is een referentiewerk voor wie beroepshalve op zoek is naar een handige verzameling van het basismateriaal inzake gegevensbeschermingsrecht, te beginnen met elke functionaris voor de gegensverwerking (DPO) en veiligheidsconsulent.

Ook beschikbaar in een Franse versie: Code Législation protection vie privée.

EXTRA:
Nieuw en gratis: blijf de hele tijd up-to-date dankzij de applicatie Larcier Code:
• Wekelijkse bijwerking van alle teksten uit uw Wetboek
• Toegankelijk via uw smartphone en tablet (iOS en Android)
• Uw wet- en regelgeving online en offline beschikbaar
• Eenvoudige toegang tot de artikels dankzij de zoekmotor
• Mogelijkheid om pagina’s bij te houden, teksten te markeren en annoteren, artikelen te delen en af te drukken

Mnemo

KLGEANPRIV

Taal

NL

ISBN

9782807902121

Aantal pagina's

582

Verschijningsdatum

november 2018

Lijst van alle medewerkers

Auteurs

  • Willem Debeuckelaere : Voorzitter Gegevensbeschermingsautoriteit en raadsheer bij het Hof van Beroep te Gent.
  • Gert Vermeulen : Hoogleraar (internationaal en Europees) strafrecht aan de Universiteit Gent,